Te milyen gyakran tisztítod a jóga matracodat?

Amikor óra végén lefekszel Savászanába, vagy egy jóga póz közben az arcodat teszed a matracra, gondolkodtál már rajta, hogy milyen baktériumok élnek ott veled együtt?

Jóga gyakorlóként ki több ki kevesebb időt tölt a jóga matracán.  Rendszeresen terítjük ki matracunkat a jóga stúdióban és otthon, akár a kertben is.  De milyen gyakran tisztítjuk?  Gondolkodtál már azon, hogy milyen baktériumokat, vírusokat és egyéb szennyeződéseket szedsz fel a földről vagy hagysz magad után?

Amikor használat után feltekered a matracodat, feltekered vele együtt az összes baktériumot, piszkot és egyéb szennyeződést, mindent, ami a padlón volt alattad és rajtad.  Amikor legközelebb kitekered, a matracodon fogod találni ugyanazokat a szennyeződéseket, amiket legutóbb ott hagytál, most viszont oda teszed a kezed, a lábad, sőt az arcodat is!

Laboratóriumi tesztekkel vizsgáltak számos jóga matracot és következőket találták: több millió baktérium, különböző gomba típusok, fekália maradék, allergének.

A fentiek tudatában a legjobb, ha rendszeresen, akár minden használat után letisztítod a jóga matracodat.

Antibekteriális jóga matrac tisztító spray-t már készen is vásárolhatsz, de ha természetes megoldásra vágysz, könnyedén készíthetsz is magadnak.

HOZZÁVALÓK

  • Spray üveg
  • Víz
  • 5 csepp levendula olaj
  • 3 csepp teafa olaj

Levendula olaj: erőteljes antibakteriális, nyugtató hatású.

Teafa olaj: széles spekrumú, erőteljes bakérium, gomba és parazita-ellenes hatású.  

Ez a cikk is érdekelhet: 8 ok, hogy miért legyen saját jóga matracod

 

  

// OWNCODE 20170106