Csakráink sorozat 4. Köldök csakra (Manipura)

 

Manipura csakra (Köldökközpont, köldök csakra)

A manipura csakra az életenergia központja, a pránát mágnesként vonzza a világegyetemből a testbe.  Ez a központ a köldök mögött, a napfonat (plexus solaris) tájékán helyezkedik el, de a gyomortól, egészen a köldökig, akár tenyérnyi kiterjedésű erőközpontként értelmezhető.  Táplálásával felülemelkedünk, túllépünk a svádhishthána csakra negatív tulajdonságain, s általa sok értékes kincsben részesülhetünk. Aktivizálása megszabadít a negatív energiáktól, tisztít és javítja az életerő minőségét. Legszebb fordítása: kincses város.

Szimbólumai

Bővebben...

Csakráink sorozat 3. Szakrális csakra (Szvadhisthana)

Szvádhishthána csakra (Szakrális csakra, szex csakra, altesti központ)

„Kivételes lakóhely”, szexualitás és kreativitás csakrája.  Ezt az „energia-kereket” legszebben önmaga támasztékaként fordították magyarra, noha szex csakra, szakrális csakra, altesti központ elnevezésekkel is találkozhatunk. Ezen szavak összetétele: szva = önvaló / adhishthána = hely.  A keresztcsont alsó végénél helyezkedik el.

Szimbólumai

Bővebben...

Csakráink sorozat 2. Gyökércsakra (Muladhara)

 

Kép forrása

A csakrák működése áthatja a finom-, és durva fizikai testünket is.  A Muladhara csakra a gerincoszlop tövénél található energiaközpont, a legalsó, s egyben a legelső csakra. Jelentése beszédes: mula = gyökér, forrás / ádhára = alap, talpazat, támogatás. Ez a központ ellenőrzi a kiválasztó energiát, az apánát, ami lefelé mozog, és a kifelé irányuló lélegzet aktiválja.

Szimbólumai:

Bővebben...

Csakráink sorozat 1. Miért érdemes foglalkoznod a csakráiddal?

 

Mi a csakra?

A csakrák testünk erőközpontjai.  Olyan speciális helyek a testünkön, ahol különösen érezzük energiáinkat, ahol felvesszük és feldolgozzuk a külvilág impulzusait, ahol energiát veszünk fel és adunk le.

A csakra szó szankszrit eredetű, amely India és a Himalája ősi szent nyelve volt. Jelentése: “kerék” vagy “kör”, de jógikus szövegkörnyezetben inkább az “örvény” vagy “forgatag” fordítás a megfelelőbb.  A csakrák a pránikus energia örvénylései a test jellegzetes területein, amelyek irányítják az egész emberi szervezetet átható prána körforgását.

Az energiaörvényben összemosódik a kint és a bent, mivel a külsőt a belső behúzza.  Olyan ez, mint a víz örvényei. A csakra forgása révén szívóhatás keletkezik, amely behúzza az energiát vagy információt.

Bővebben...

 

  

// OWNCODE 20170106