Simon Ottó

1. Mikor kezdtél el gyakorolni?
A 2000-es évek elején Veszprémi Bori akkori -színház melletti- stúdiójában kezdtem jógázni. Megtetszett ahogy felépítette a foglalkozásokat, meglepett, hogy a látszólag egyszerű gyakorlatok nem is olyan könnyűek, és mennyire jó hatással volt ránk.  Azóta ahány városban voltam, mindig kipróbáltam az éppen aktuális helyi jóga klubot.

2. Miért kezdtél el jógázni?
Feleségemmel közös programokat kerestünk és ez volt a soron következő; a hatha jóga egyéb jótékony mellékhatásai a fizikai, testi, lelki már csak a hasznos "pluszok" voltak,

3. Miben segít neked a jóga?
Eléggé pörgök, szeretek dolgozni (néha túl sokat), ez egy kicsit visszavesz, lenyugtat, egyensúlyt teremt, "kipakolja a zsebeim", ugyanakkor újratölt és fókuszálttá tesz.

4. Milyen rendszerességgel jársz hozzánk és/vagy gyakorolsz otthon? 
Heti, kétheti 1-1 alkalommal eljutok a stúdióba; otthon korán reggel, vagy amikor a legkisebb gyermekünk rávesz.

5. Hagytad-e abba a gyakorlást és ha igen, miért kezdted újra?
Igen többször is, amikor "elkapott a gépszíj" és azt hittem, hogy ez most nem fér bele. Később mindig megbántam, így vagy úgy...

5+1 Miért a Béke Ligete Jógastúdiót választod a rendszeres jóga gyakorláshoz?
Veráékat, Péterrel együtt még korábbról ismertem, jól jött, hogy ismerőshöz megyek.  Először a marketing "vett meg", később megtetszett a stúdió szellemisége, tudatosságuk, a folyamatos fejlesztésre való törekvésük, szóval rendben vannak, hitelesek.

A jóga stafétát a legfiatalabb jógásnak adom tovább.

 

  

// OWNCODE 20170106