Péntek Detti


Péntek Detti, kozmetikus mester

1. Mikor kezdtél el gyakorolni?
Az első jóga órán 2016 január végén voltam a Béke Ligete Jógastúdióban.

2. Miért kezdtél el jógázni?
Mindig igyekeztem mozogni, az évek során több dolgot kipróbáltam, de valami miatt mindig váltottam. Vagy nem tudtam a munkaidőmmel összeegyeztetni, vagy az a gerincproblémám miatt nem volt ajánlott, de olyan is volt ahol egy idő után nem éreztem a fejlődést. A jógáról sokat olvastam, felkeltette az érdeklődésem.  Leginkább azt hiszem nyugalmat sugárzott.

3. Miben segít neked a jóga?
Meg vagyok győződve, hogy a mozgásszervi problémákat csak mozgással lehet orvosolni. Már negyven éves elmúltam, mikor kiderült – vélhetőleg születésem óta – gerincproblémám van, amit tetőzött a kozmetikában a féloldalas terhelés. Egyre többet fájtak a  vállaim, a derekam, de legfőképp a jobb csípőm. Ez utóbbi fájdalmat kisebb-nagyobb intenzitással  évekig éreztem. Mára ez teljesen elmúlt.  A mozgáson túl, teljesen kikapcsol. Nincs lehetőség gondolatban elkalandozni miközben jógázom, mert minden figyelmemet leköti, hogy végrehajtsam az oktatók ,,utasításait”.

4. Milyen rendszerességgel jársz hozzánk és/vagy gyakorolsz otthon?
Hétfőtől péntekig reggelente fél óra otthon, a stúdióba igyekszem kétszer, ha szerencsém van háromszor odaérni.

5. Hagytad-e abba a gyakorlást és ha igen, miért kezdted újra?
Nem emlékszem az elmúlt évek alatt olyanra, hogy abba hagytam volna. Nyaralás alatt kimaradt, vagy munka miatt kicsit elhanyagoltam, ritkábban gyakoroltam. De a testem jelez :)

5+1 Miért a Béke Ligete Jógastúdiót választod a rendszeres jóga gyakorláshoz?
Egy kedves vendégem ajánlására mentem a stúdióba, ahol az első perctől kezdve jól éreztem magam. Az oktatók felkészültek, folyamatosan tanulnak, képzik magukat. A gyakorlások során figyelemmel kísérik mozdulatainkat, segítő szándékkal javítanak, vagy esetleges nehézségeink esetén segédeszközökkel, tanácsokkal könnyítenek.  A gyakorlások során sokszor elhangzik, hogy csak amennyit megenged a tested.  A környezet szintén fontos számomra, nagy gondot fordítanak a tisztaságra, rendezettségre.  Tetszik, hogy nem elvont, nem szélsőséges, hanem a mai  felgyorsult, rohanó életünkbe, ahhoz alkalmazkodva visz bele egy ősi kultúrát, annak különböző módjait. Mindenki annyit fogad be, amire önmaga nyitott.

A stafétabotot Richterné Goldfinger Verának adom át.

Ha szeretnéd az összes jógást megismerni, kattints IDE!

 

 

  

// OWNCODE 20170106