Fábiánné Simon Klára

 

Fábiánné Simon Klára, nyugdíjas pedagógus

1. Mikor kezdtél el gyakorolni?
2012 őszén ismertem meg a jógát Balatoni-Huber Verával, azóta gyakorlom. Én olyan szerencsés vagyok, hogy a Béke Ligete Jógastúdió megalakulásának és fejlődésének részese lehettem szinte az első hónapoktól.

2. Miért kezdtél el jógázni?
Friss nyugdíjasként még inkább szükségét éreztem a rendszeres testedzésnek. Már régóta keresgéltem azt a mozgásformát, amivel fejleszthetem rugalmasságomat, és nem kell ugrálni, futni. A jógában megtaláltam magam.

3. Miben segít neked a jóga?
Többnyire jól érzem magam a "bőrömben", de ez nem jelenti azt, hogy nekem nincsenek problémáim. De megtanultam, hogy tudatos mozgással úrrá lehetek a bajaimon (meszesedés, sérv stb.), csak én javíthatok az életminőségemen. A legfontosabb változást abban tapasztalom, hogy tudatosabban figyelek a mindennapokban is testtartásomra, mozdulataimra, önmagamra. Viccesen hangzik, de, olyan izmaim létezésére figyelek fel, s azok  tudatos megmozdítására  vagyok képes, amikről sosem tudtam, hogy léteznek, sőt, hozzájárulnak  például a jobb testtartáshoz. Folyamatosan tanulom „magamat”, érzeteimet 66 évesen, s ez nem csupán testem fizikai megismerésére, valóságára, fejlesztésére irányul. 

4. Milyen rendszerességgel jársz hozzánk és/vagy gyakorolsz otthon?
Hetente kétszer megyek a Stúdióba gerincjóga, hatha jóga órákra. Rendszeresen részt veszek más jógaoktatók tanfolyamain. Az Egyperces jóga akciónak köszönhetően itthon rászoktam a mindennapi gyakorlásra, ami többnyire jóval hosszabb 1 percnél. Barátaimmal hetente 1 órát közösen jógázunk lakóhelyemen.

5. Hagytad-e abba a gyakorlást és ha igen, miért kezdted újra?
7 éve jógázok. Még soha nem hagytam abba, sőt, bizonyos gyakorlatokat terápiaként használtam fájdalom esetén. 

5+1 Miért a Béke Ligete Jógastúdiót választod a rendszeres jóga gyakorláshoz?

Balatoni-Huber Vera – stúdióvezető – folyamatosan képezi magát, türelmes, elhivatott szakember. Új oktatók segítségével bővítette az órarendi kínálatot: kezdő gerincjóga, preventív gerincátmozgató jóga, senior gerincjóga, tradicionális hatha jóga. Lehetőséget kaptunk különböző jógairányzatok megismerésére, gyakorlására - Fun partner yoga ( páros jóga), Vinyasa Flow-, székjóga; tanfolyami keretek között: Meditációs tanfolyam, Ashtanga jóga,  Iyengar jóga ( már haladó szinten), integrál jógagyakorlás a Satyananda, Bihar School of Yoga tradíció tanításai alapján. Országosan elismert tanítók - Kádár Zoltán, Bartsch Gabriella, Swami Bhaktananda - irányításával mélyebb ismeretekre, gyakorlottságra tehetünk szert a jóga világában.

A Béke Ligete Jógastúdió komplex programjaival a személyiség egészére hat: segít új szokások kialakításában, de van itt  jótékonysági adománygyűjtés, életmódbeli tanácsadás, vegán főzőtanfolyam, hangfürdők, mandalakészítés stb. Élvezem a testi-lelki-szellemi változtathatóság lehetőségét, jó vezetőim vannak, figyelnek, vigyáznak rám.

Kinek adod át a jóga stafétát?
Péntek Dettinek adom a stafétabotot.

Ha szeretnéd az összes jógást megismerni, kattints IDE!

 

  

// OWNCODE 20170106