Simon Ottó

1. Mikor kezdtél el gyakorolni?
A 2000-es évek elején Veszprémi Bori akkori -színház melletti- stúdiójában kezdtem jógázni. Megtetszett ahogy felépítette a foglalkozásokat, meglepett, hogy a látszólag egyszerű gyakorlatok nem is olyan könnyűek, és mennyire jó hatással volt ránk.  Azóta ahány városban voltam, mindig kipróbáltam az éppen aktuális helyi jóga klubot.

2. Miért kezdtél el jógázni?
Feleségemmel közös programokat kerestünk és ez volt a soron következő; a hatha jóga egyéb jótékony mellékhatásai a fizikai, testi, lelki már csak a hasznos "pluszok" voltak,

3. Miben segít neked a jóga?
Eléggé pörgök, szeretek dolgozni (néha túl sokat), ez egy kicsit visszavesz, lenyugtat, egyensúlyt teremt, "kipakolja a zsebeim", ugyanakkor újratölt és fókuszálttá tesz.

4. Milyen rendszerességgel jársz hozzánk és/vagy gyakorolsz otthon? 
Heti, kétheti 1-1 alkalommal eljutok a stúdióba; otthon korán reggel, vagy amikor a legkisebb gyermekünk rávesz.

5. Hagytad-e abba a gyakorlást és ha igen, miért kezdted újra?
Igen többször is, amikor "elkapott a gépszíj" és azt hittem, hogy ez most nem fér bele. Később mindig megbántam, így vagy úgy...

5+1 Miért a Béke Ligete Jógastúdiót választod a rendszeres jóga gyakorláshoz?
Veráékat, Péterrel együtt még korábbról ismertem, jól jött, hogy ismerőshöz megyek.  Először a marketing "vett meg", később megtetszett a stúdió szellemisége, tudatosságuk, a folyamatos fejlesztésre való törekvésük, szóval rendben vannak, hitelesek.

A jóga stafétát a legfiatalabb jógásnak adom tovább.

Fejes Ágnes1. Mikor kezdtél el gyakorolni?
2011-12 környékén jártam pár jóga órára, kipróbálni, nekem való-e. Gyakorolni, vagy inkább rendszeresen jóga órán jógázni kisebb-nagyobb megszakításokkal 4 éve kezdtem.

2. Miért kezdtél el jógázni?
A Hamburgerben Szakony Judit tanárnő még azzal fenyegetett, hogy bukni fogok testnevelésből ezzel a hozzáállással a Zrínyiben. Volt igazsága, mert annyira nem volt fontos dimenzió az életemben a sport, a kondíció.  40 évesen el kezdtem félni a fizikai leépüléstől és kiszolgáltatottságtól, akkor sok mindent kipróbáltam. Ez maradt meg. Az elején úgy éreztem, hogy ez a „kicsit mozgás” lesz az én edzésem. Aztán később rájöttem, hogy ezt a nem túl megterhelő „tornát”, milyen intenzív koncentrációval lehet jól csinálni, és hogy egy ászána pontos megtartása milyen kemény fizikai munka.

3. Miben segít neked a jóga?

Bővebben...

Hóbor Nikolett

 

1. Mikor kezdtél el gyakorolni?

Verához 2013 áprilisa óta járok. A gyakorlásom igazából ettől az időponttól tartom „valós” gyakorlásnak, hisz innentől kezdtem kapni a valós tanítást, az addigi „gyakorlások” csak testgyakorlások voltak, e messze álltak a jóga tanításaitól…

2. Miért kezdtél el jógázni?

Bővebben...

Veczkó Zsuzsanna

1. Mikor kezdtél el gyakorolni?
2015 szeptemberbem az első (ingyenes) óra után úgy éreztem, ide jönnöm kell.  Kádár Zoli tanfolyamára kezdtem járni. Év végétől Vera óráin is részt vettem.  Nyugdías életem első döntése vollt.

2. Miért kezdtél el jógázni?
Rendszeresen soha nem sportoltam. Szükségét éreztem valamiféle  "karbantartás"  -t  elkezdeni.

3. Miben segít neked a jóga?

Bővebben...

 

  

// OWNCODE 20170106