Kezdő vagyok, hol kezdjem?

"Kezdő vagyok, jógázni szeretnék, hol kezdjem?"

"Fáj a hátam, a derekam!"

"Szeretnék stresszt oldani valamilyen egészséges módon!"-

Az alábbiak tudomásulvételével vehetsz részt a jóga óráinkon:

 • A jógatanfolyamon/jóga órákon saját felelősségemre és saját testi-lelki egészségi állapotom ismeretében veszek részt. A jóga biztonságos gyakorlása érdekében bármilyen egészségügyi probléma, illetve várandósság esetén az óra kezdete előtt erről tájékoztatom az oktatót.

 • Tudomásul veszem, hogy bármilyen - fizikai vagy mentális - betegség megállapítása, a terápiás terv elkészítése, a beteg egészségi állapotának figyelemmel kísérése minden esetben arra megfelelő szakképesítéssel rendelkező orvos feladata. Orvosi képesítéssel nem rendelkező személy diagnózist nem állíthat fel, az orvos által felállított diagnózissal kapcsolatos terápiát nem módosíthatja és a beteget nem kezelheti előzetes orvosi vizsgálat nélkül. A jóga, illetve jógaterápia nem helyettesíti a konvencionális gyógyítási tevékenységet.

 • Tudomásom van arról, hogy krónikus derékfájás, gerincprobléma, mozgásszervi problémák esetén javasolt előzetesen orvos vagy gyógytornász véleményének kikérése az esetleges sérülések elkerülése érdekében.

 • Tudomásul veszem, hogy a jógatanfolyam elvégzését követően a tanultakat önállóan alkalmazhatom, de nem oktathatom.

Milyen órát válasszak, ha kezdő vagyok és jógázni szeretnék?

 1.  Az órarendben (kattints ide az ÓRARENDHEZ) szereplő gerincjóga órák mind kezdő szintűek. Bárki, bármikor, bármennyi idősen csatlakozhat, akár úgy is, hogy még egyáltalán nem sportolsz vagy 10-20 éve nem mozogtál. A gerincjóga  a jógának egy nagyon egyszerűen végrehajtható irányzata, de ez semmit nem von le a hatásosságából.  

 2. Az órarendben szereplő hatha jóga órákhoz akkor javaslom, hogy csatlakozz, ha már jógáztál korábban, vagy rendszeresen sportolsz, van némi állóképességed. Ezen az órán nem magyarázom már olyan részletességgel az alapokat, de nem lehetetlen bekapcsolódni, nem erőltetünk senkire rá olyan gyakorlatot, amit nem tud megcsinálni. Járnak hatha jógára 60 felettiek is, igaz, hogy ők évek óta jógáznak.  Egy próbát megér. 

 3. SENIOR GERINCJÓGA 60+

  Erre az óratípusra a 60 feletti korosztályt várjuk. Kifejezetten ízület kímélő, nem"ugra-bugrálós", csontritkulás megelőző, vérnyomás normalizáló gyakorlatokat végzünk. Nem elhanyagolható, hogy nagyon jó a közösség, hasonló érdeklődésű jógázni vágyók járnak ide.

 4. GERINCJÓGA mini START- 3 órás szombati workshop/minitanfolyam, melyen megismerkedhetsz a gerincjógával.

Ha bérletet veszel, a bérleted bármelyik (nem tanfolyami) órára felhasználhatod.

Javaslom, hogy olvasd el még a GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEKET, itt választ kapsz olyan kérdésekre, hogy :

 • mit kell vinnem
 • hova kell mennem
 • milyen eszközre van szükségem
 • mennyibe kerül
 • tudok-e bérletet venni
 • át tudok-e öltözni

Ha ezek után maradt még kérdésed, kérlek keress (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), 1 munkanapon belül biztos, hogy válaszolok!

 

Ui.: Igen, férfiak is járnak, bár tény hogy jóval kevesebben. :)

 

  

// OWNCODE 20170106