Rizmayer Zita

Gyógytornászként fontos és hasznos preventív foglalkozásnak tartom a gerincjógát.
Manapság a gerinc különböző elváltozási népbetegségnek számítanak. Kialakulásának számos oka, rizikótényezője lehet.
A jóga foglalkozás során, a gyakorlatok precíz kivitelezésével, fejlődik a törzsizmok statikus és dinamikus stabilizáló képessége, nő az izom ereje, optimalizálja az ízületek mozgástartományát. Pozitív hatással van a mozgáskoordinációra és egyensúlyra, megszüntetheti az esetleges funkcionális asszimmetriát.
Mint minden megelőző foglakozás, így a jóga is, akkor fejti ki jótékony hatását a leginkább, ha folyamatos, heti 1-2 óra rendszerességgel végezzük. 

Rizmayer Zita, gyógytornász

Simon Linda

"A mostanában ért folyamatos túlerőltetéstől sajnos eléggé szenvedtem a hátfástól, sőt a gerincem is szüntelenül recsegett.  Vera órái viszont hihetetlenül jót tettek, ugyanis a recsegés, már a harmadik alkalomtól teljesen megszűnt! Azóta minden nap jógázok egy kicsit, sokkal erősebbnek érzem a hátamat, tudok egész nap szép, egyenes háttal járni, és sokkal hajlékonyabb az egész testem. Persze ez a lelkemet is teljesen átharmonizálta. Vera nagyon eltalálta, mi az igényem! Erőteljes óra, amitől mégsem dőlök ki, kellemes zene, és a hangja is fantasztikusan nyugtató! Mindenkinek ki kell próbálnia!"
Simon Linda (természetgyógyász, Linda Herbáriuma)

Főző Laura

"Vera jógaóráit duplán is ajánlom, egyrészt mint természetgyógyász, másrészt mint négygyermekes anyuka. Két kisebbik lányom születése előtt jógáztam, majd otthon folytattam a gyakorlást több-kevesebb rendszerességgel. Verához azért kezdtem el járni, mert a rendszeresen, csoportban, képzett jógaoktatóval végzett gyakorlás sokkal hatásosabb, mint egyedül otthon, ezen kívül nagyon rugalmas az órarendje, ami számomra fontos. A jóga kikapcsol egy kicsit a mindennapi feszültségekből, ezt az időt magammal töltöm. Átmozgatja a testemet, és energiával tölt el. Természetgyógyászként tisztában vagyok vele, hogy a jóga mennyi pozitív hatással van az emberi szervezetre. Ez a mozgásforma a keleti orvoslásban fontos gyógyító, betegség megelőző szerepet játszik. Nem csupán egy sport, ami karban tartja a fizikai testünket, hanem sokkal több ennél: harmonizálja testünk energetikai rendszerét, ezáltal az öngyógyító mechanizmusok beindulását segíti. Az emberre fizikai-lelki-szellemi síkon is hatást gyakorol. Nagyon tetszik nekem, hogy Vera elmondja az ászanák hatását, és tudatosítja az energiaáramlást a testünkben. Számomra az is fontos tényező, hogy nem formálja a nyugati szemléletmódra a jóga elemeit, hanem a jóga eredeti szellemét próbálja átadni. Vera nagyon odafigyel mindenkire az órákon, a kezdő és a tapasztalt jógázók egyaránt a saját határaikon belül, a maximumot tudják megtapasztalni."
Főző Laura (
reflexológus, masszázsterapeuta - Relax Vital Stúdió)

Bolla Péter

"Részben azért kezdtem el gerincjógára járni, hogy megerősítsem a hátamat. Gyakran éreztem, hogy "összeesek", hanyag a tartásom. 2 hónap után tapintható izomerősödést érzek a hátamban és nagyobb fokú hajlékonyságot tapasztalok, mint azt megelőzően. Az órák során nemcsak gerincgyakorlatokat végzünk, hanem hetente más-más testrészt is megmozgatunk, más funkciókat is erősítünk. Mivel teljesen kezdőként mentem Verához, nagyon örültem, hogy magyarul, érthetően és világosan elmondja, hogyan kell a gyakorlatokat végrehajtani. Ha ennek ellenére mégsem úgy csinálom, akkor kiigazít, segít megtalálni a helyes tartást, valamint azt is elmondja, mire jó az adott gyakorlat. Szimpatikus és praktikus dolog, hogy vannak délelőtti és kora esti órák, így mindenki az időbeosztásához tudja igazítani a foglalkozásokat. Az árképzés is baráti, főleg a 10 alkalmas bérlettel. Ajánlom fiataloknak, idősebbeknek, nőknek és férfiaknak egyaránt, mert a testet is karban kell tartani, hogy sokáig jól működjön."

 

  

// OWNCODE 20170106