Te milyen gyakran tisztítod a jóga matracodat?

 

 

Amikor óra végén lefekszel Savászanába, vagy egy jóga póz közben az arcodat teszed a matracra, gondolkodtál már rajta, hogy milyen baktériumok élnek ott veled együtt?

Jóga gyakorlóként ki több ki kevesebb időt tölt a jóga matracán.  Rendszeresen terítjük ki matracunkat a jóga stúdióban és otthon, akár a kertben is.  De milyen gyakran tisztítjuk?  Gondolkodtál már azon, hogy milyen baktériumokat, vírusokat és egyéb szennyeződéseket szedsz fel a földről vagy hagysz magad után?

 

Amikor használat után feltekered a matracodat, feltekered vele együtt az összes baktériumot, piszkot és egyéb szennyeződést, mindent, ami a padlón volt alattad és rajtad.  Amikor legközelebb kitekered, a matracodon fogod találni ugyanazokat a szennyeződéseket, amiket legutóbb ott hagytál, most viszont oda teszed a kezed, a lábad, sőt az arcodat is!

Laboratóriumi tesztekkel vizsgáltak számos jóga matracot és következőket találták: több millió baktérium, különböző gomba típusok, fekália maradék, allergének.

 

A fentiek tudatában a legjobb, ha rendszeresen, akár minden használat után letisztítod a jóga matracodat.

Antibekteriális jóga matrac tisztító spray-t már készen is vásárolhatsz, de ha természetes megoldásra vágysz, könnyedén készíthetsz is magadnak.

 

HOZZÁVALÓK

Spray üveg

Víz

5 csepp levendula olaj

3 csepp teafa olaj

 

Levendula olaj: erőteljes antibakteriális, nyugtató hatású.

Teafa olaj: széles spekrumú, erőteljes bakérium, gomba és parazita-ellenes hatású. 

 

 

Rossz szokások, amikkel szakíts, hogy életedben pozitív változást tapasztalj 3. rész

 

Halogatással semmi nem változik…

Nem maradhatsz örökké a komfortzónádban. A csodák, amikre vársz életpályáddal kapcsolatban éppen, hogy biztonságos kis védőbástyáidon túl történnek. Egészen addig csak egy helyben vesztegelsz, míg el nem szánod magad arra a bizonyos döntő első lépésre.

Ne csak elképzeld, valósítsd is meg!

Bővebben...

Élet egy ashramban - élménybeszámoló 2. rész

 

Swami Prembhava Saraswati könyve, a Janani. Annadwai Pranah – Food is Prana. (Yoga Ecology series: Volume 2. Yoga Publication Trust, Munger, Bihar, India. 2018.) követhető és lényegre törő összegzés a jógikus életmódról, illetve hogy hogyan élhetjük, valósíthatjuk azt meg mindennapjainkban. 

A könyv célja egyrészt felelősségtudatra ébreszteni: az, hogy milyen világban élünk, rajtunk múlik, értsük ez alatt a természeti környezetet, amelynek része vagyunk, valamint azt a szemléletmódot, ahogyan látjuk, tapasztaljuk a világot.

Bővebben...

8 ok, hogy miért legyen saját jógamatracod

Érdemes-e magunknak jógamatracot vásárolni, ha most ismerkedünk az ászanákkal vagy ha csak ritkán jut időnk eljutni egy órára vagy időt szakítani az otthoni gyakorlásra? 

Bővebben...

 

  

// OWNCODE 20170106