Rossz szokások, amikkel szakíts, hogy életedben pozitív változást tapasztalj 3. rész

 

Halogatással semmi nem változik…

Nem maradhatsz örökké a komfortzónádban. A csodák, amikre vársz életpályáddal kapcsolatban éppen, hogy biztonságos kis védőbástyáidon túl történnek. Egészen addig csak egy helyben vesztegelsz, míg el nem szánod magad arra a bizonyos döntő első lépésre.

Ne csak elképzeld, valósítsd is meg!

Bővebben...

Élet egy ashramban - élménybeszámoló 2. rész

 

Swami Prembhava Saraswati könyve, a Janani. Annadwai Pranah – Food is Prana. (Yoga Ecology series: Volume 2. Yoga Publication Trust, Munger, Bihar, India. 2018.) követhető és lényegre törő összegzés a jógikus életmódról, illetve hogy hogyan élhetjük, valósíthatjuk azt meg mindennapjainkban. 

A könyv célja egyrészt felelősségtudatra ébreszteni: az, hogy milyen világban élünk, rajtunk múlik, értsük ez alatt a természeti környezetet, amelynek része vagyunk, valamint azt a szemléletmódot, ahogyan látjuk, tapasztaljuk a világot.

Bővebben...

8 ok, hogy miért legyen saját jógamatracod

Érdemes-e magunknak jógamatracot vásárolni, ha most ismerkedünk az ászanákkal vagy ha csak ritkán jut időnk eljutni egy órára vagy időt szakítani az otthoni gyakorlásra? 

Bővebben...

Rossz szokások, amikkel szakíts, hogy életedben pozitív változást tapasztalj 2. rész

Egyszerre túl sok feladat végzése kiégéshez vezethet

Az úgynevezett „multitasking”, vagyis több feladat párhuzamosan történő végzése, egyszerűen telíti az elmét és folyamatos nyomás alatt tart. Nem csoda, hogy ez az egyik legkárosabb, ugyanakkor leggyakoribb rossz szokás. Téves elgondolás, hogy hatékonyabbak vagyunk, ha több/sok feladatot igyekszünk egyszerre ellátni. Rövidebb idő alatt éred el a kitűzött célt, ha egyszerre egy dologra fókuszálsz és azt igyekszel a lehető legjobban megoldani.

Bővebben...

 

  

// OWNCODE 20170106